Träningsdagboken

TRÄNINGSDAGBOK – 195:- /st

– För din styrketräning, pass efter pass  

 

Ett av de viktigaste momenten för att få resultat med träningen är att använda dig av en träningsdagbok. Att skriva ner dina mål, ditt program och vilka övningar du ska göra under ett visst antal veckor skapar både trygghet och en kontinuitet och du kommer snabbt kunna se en styrkeutveckling.

 

 

Det är mycket som spelar in om du ska få resultat med din träning, oavsett vilken träningsform du utför. Att planera i förväg vilka övningar, vikter, antal set & reps är en stor del, men även den mentala biten är såklart viktig. Att se dig själv lyckas och klara utmaningarna och målen du sätter upp för dig själv är en stor del av din framgång. När du tydligt kan se din utveckling och framsteg i en träningsdagbok gör det att du lättare motiveras till att fortsätta kämpa, även de dagar det kanske känns lite motigt.

Andra viktiga faktorer för din utveckling är att ta hänsyn till dagsformen. Stress, sömn och kost är viktiga faktorer som påverkar din prestation och i den här boken får du hjälp med att reflektera över dagsformen. Hur har du sovit, har du stressat mycket, hur har du ätit under dagen och inte minst… om du är nöjd med passet och din prestation? 

Att ändå vara nöjd trots att du kanske inte klarade att lyfta lika tungt som du hade planerat är otroligt viktigt. När du efter ett tag ser sambanden och inser att du faktiskt inte gett kroppen dom bästa förutsättningarna för att kunna prestera så kan du välja att antingen göra en förändring eller åtminstone få en större förståelse över det uteblivna resultatet och därmed undvika att bli besviken.

Om boken:

Skriv ner ditt program med övningar och antal repetitioner (reps) i förväg så att du vet vad du ska göra på gymmet, vilket skapar en trygghet samtidigt som du får en mer effektiv träning. Skriv ner vilka övningar och vikter du använde för att sen kunna gå tillbaka och utgå från dessa veckan efter. Då vet du exakt vilka vikter du använt och hur mycket du därmed bör öka. För att utvecklas inom styrketräning så måste du utmana dig själv genom att öka vikter eller variera din träning med olika antal repetitioner och set.

Tränar du konditionsträning vid samma träningstillfälle så finns det utrymme att skriva ner reflektioner om detta också. Skriv ner din distans, tid, hastighet och puls. Eller om du tränar något annat, förslagsvis Yoga som komplement till din styrketräning så kan du notera detta också. Planera din träning, mät framstegen, gläds över hur du utvecklas och beröm dig själv på vägen. Du har en plan, nu är det bara att följa den!

Träningsdagboken räcker för totalt 50 st träningspass (116 sidor i A5 storlek). Spiralbindning samt skyddande plastomslag.

 

Passar dig som…

 • Tränar mestadels styrketräning!
  Som vill hålla koll på vilka vikter/övningar/antal reps och set du ska köra på respektive dag.

 • Vill följa ett träningsprogram! 
  Som vill få en progression och styrkeutveckling genom att ha en långsiktig plan med din träning.

 • Vill kunna logga din träning pass efter pass, inte varje dag! 
  Som vill fylla boken med alla dina träningspass de dagar du tränar.

 • Ibland även kör konditionsinriktad/annan typ av träning!
  Men där fokus ändå ligger på styrketräning.

 • Vill kunna följa din utveckling!
  Som vill se hur dagsformen påverkar ditt resultat/din ork/din motivation.

 • Jobbar med hälsa och friskvård! 
  Som vill ha ett bra verktyg att arbeta med tillsammans med dina klienter.

   

   

  Exempel från Träningsdagboken

   

  Mät dina framsteg och se tydligt hur du utvecklas!

   

Scroll to top